Aangezichtspijn behandelen (na Corona) kan effectief met neuroreflextherapie.

Wat is aangezichtspijn?

Aangezichtspijn zijn aanvallen van heftige pijn in het gezicht. De pijnaanvallen variëren van enkele seconden tot minuten. Aangezichtspijn zit vaak aan één kant van het hoofd.  

Bij de meeste aangezichtspijnen zijn de klachten heftig en is er een negatieve invloed op het dagelijks functioneren. Naast neurologische aandoeningen kunnen spanningshoofdpijnen, migraine, sinusitis, kaakaandoeningen en aandoeningen in de mond eenzijdige pijn veroorzaken. 

Trigeminusneuralgie is de meest voorkomende vorm van aangezichtspijn.  De pijn bevindt zich bij de nervus trigeminus (de drielingzenuw genoemd). Men ervaart vaak stroomstoten bij het eten, praten, aanraken van de huid of het ervaren van kou. Deze vorm kan zicht plots voordoen, maar ook ineens verdwijnen om daarna weer terug te keren.    

Neuroreflextherapie is een specialisatie  m.b.t. voetreflextherapie gericht op de reflexzones van de zenuwen. Bij problemen met de zenuwen kunnen veel klachten ontstaan doordat de informatie via de zenuwbanen van en naar de hersenen niet goed functioneert. 

Neuroreflextherapie is zeer doeltreffend. In de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al onmiddellijk een verbetering. Echter, hoe langer de pijn aanwezig is hoe meer tijd het zal vragen om de pijn te laten verdwijnen.

Tijdens de behandeling worden volgens een nauwkeurig systeem de zenuwbanen bewerkt en zo de blokkade opgespoord. Door behandeling van de zenuwzones op de voet worden de zenuwen gestimuleerd of gesedeerd van het algehele zenuwstelsel als ook specifieke zenuwen die de spieren aansturen.

Door gerichte behandeling van diverse zones van het hersengebied en soms door het toepassen van triggerpoints is het een methode waardoor nog efficiënter acute pijnen en chronische pijnen verlicht kunnen worden.

Veel mensen hebben klachten en denken dat ze hier maar mee moeten leren leven of zitten vaak aan langdurige medicatie vast. Helpt medicatie niet voldoende kan een operatie gedaan worden waarbij de zenuwknoop wordt vernietigd. Bij vernietiging van de zenuwknoop is het echter mogelijk dat de zenuw opnieuw aangroeit en de pijnscheuten na verloop van tijd terugkomen. 

Door gerichte therapie toe te passen zoals de neuroreflex kan er veel verlichting van klachten bereikt worden. 

 

Wil je weten welke klachten ik nog meer behandel volg deze link